19th Ave New York, NY 95822, USA
HEB JIJ
MIJ LIEF?
Dit kun je verwachten

Op deze kruispuntconferentie gaan we met jou nadenken over het wat, waarom en hoe van belijdenis doen. We willen niet alleen stilstaan bij wat het betekent om Christus te belijden in de kerk, maar ook op de werkvloer of in de collegezaal. Waar loop je tegenaan? Wat is moeilijk? Wanneer wel of niet?

01.
Belijdenis doen

Wat betekent belijdenis doen in deze tijd? Sporen de omstandigheden je aan of juist niet? In het voorjaar doen vaak verschillende jongeren belijdenis, wat beweegt hen? Tijdens de conferentie gaan we erover in gesprek.

02.
Appelwoord

Onze hoofdspreker, ds. F. van Binsbergen, deelt zijn persoonlijke motivatie voor belijdenis doen met ons en gaat dieper in op verschillende aspecten van belijdenis doen vanuit de Bijbel.

03.
Programma

Naast een lezing ga je in kleinere groepen in gesprek met elkaar aan de hand van een aantal vragen en stellingen. In de grote groep denken we over het thema na met een spelvorm. Verder is er ruimte voor ontmoeting en eten we samen.

Wat anderen zeggen
Bezoeker vorig jaar

“Ik vind het heel mooi en ben heel blij en dankbaar dat jullie ondanks alle omstandigheden dit door hebben laten gaan op deze manier.”

Bezoeker vorig jaar

“Ik vond het mooie onderwerpen en vragen. Deze sloten ook goed aan op de vragen die ik zelf juist ook had.”

Bezoeker vorig jaar

“Ik heb er heel veel aangehad. Zelf heb ik nog geen belijdenis gedaan en hier veel vragen over. Door deze uitzending heb ik juist meer over belijdenis geleerd en dat het niet om mij gaat maar om de drieënige God.”

Dit zijn de sprekers

De volgende sprekers zullen tijdens de conferentie aan het woord komen:

Ds. F. van Binsbergen

Ds. F. van Binsbergen is predikant in de Hersteld Hervormde Gemeente van Rotterdam-Kralingseveer. Spreekt regelmatig bij Geloofstoerusting.

Niek Bakker

Niek Bakker is jeugdwerkadviseur bij het IKC. Hij zal tijdens de avond de functie van gastheer vervullen.

Waarom zou je belijdenis doen?

Rondom de praktijk van belijdenis doen kunnen veel vragen leven, met deze conferentie willen we die vragen voor jou beantwoorden. De relatie tussen doop en belijdenis komt aan bod, evenals de vraag in hoeverre je zeker moet zijn van je geloof om belijdenis te doen. Ook gaan we in op de keuze tot het wel of niet doen van belijdenis. En als je het doet, kun je het ook te makkelijk doen of uit gewoonte? En hoe leef je ‘belijdend’, zonder het alleen te zeggen?

Terugblik laatste conferentie

Vrijdagavond 9 september 2022 genoten we met 39 deelnemers uit alle hoeken van het land van een prachtige jongerenavond over het doen van belijdenis. We dachten over dit onderwerp na aan de hand van de vraag: ‘Heb jij Mij lief?’ Spreker tijdens deze avond was ds. F. van Binsbergen, die een appelwoord sprak in het thema. Daarnaast spraken we over het onderwerp door groepjes en een interactief gesprek met de spreker. Daarbij was er ruimte voor het stellen van vragen. We kijken dankbaar terug op een mooie avond.

Schrijf je in!

Meld je nu aan voor de conferentie!

Contact

Heb je nog vragen of wil je graag contact opnemen?
Stuur dan een e-mail naar Niek Bakker.

Landelijk Contact Jeugdwerk

Het Landelijk Contact Jeugdwerk (LCJ) is een jongerenorganisatie in de Christelijke Gereformeerde Kerken met hart en zorg voor alle jongeren van de gemeenten. Kijk voor meer informatie en contactgegevens op www.lcj.nl.

Hervormd Jeugdwerk

Het platform Hervormd Jeugdwerk (HJW) zet zich in voor het werk onder jongeren in Hervormde gemeenten binnen de Protestantse Kerk in Nederland. Kijk voor meer informatie en contactgegevens op www.hervormdjeugdwerk.nl.